O ŠKOLI
Serbian English French German Russian Spanish Turkish

O ŠKOLI

Tekst

Intervju sa direktorom školedirektor slika

Amra: Poštovani g-dine direktore kako biste opisali Tehničku školu posle šest godina od kako ste na mestu direktora?
Direktor: Dobro došli u elitnu i pilot školu, Školu mode i lepote, Školu koja ima oko 800 djaka, preko 100 zaposlenih i koja nudi upis, obrazovanje i edukaciju savremenih modernih i atraktivnih zanimanja.
Amra: Zašto elitne?
Direktor: kažem elitne, jer je to epitet koji je naša Škola sa pravom dobila poslednjih nekoliko godina, ali ne zbog prostora i velelepnog objekta, već zbog njenih učenika koji celokupnim ponašanjem, naravno svojstveno njihovom mladalačkom duhu, zatim radom, odgovornim odnosom i rezultatima koje ostvaruju tokom školovanja a uz svestranu pomoć svojih profesora, ne ostavljaju drugu mogućnost osim da se njima ponosimo.
Amra: Zašto pilot?
Direktor: pa mi smo jedna od 20 Škola u Srbiji koja je obuhvaćena pilot projektom programa reforme srednjeg stručnog obrazovanja u jednoj oblasti, a pod pokrovitreljstvom EU. Za nama je jedna uspešna 2011. godina, kako saradnje sa ostalim Školama tako i uspeha djaka, samo da napomenem da je Školu završilo 170 djaka od čega je 80 odličnih a 12 vukovaca, što predstavlja temelj, imperativ i spremnost za rad ali i nastavak školovanja na bilo kom fakultetu.
Amra: Koja su to zanimanja koja nudi Tehnička škola?
Direktor: pa mi nudimo širok spektar zanimanja, i mi plan upisa menjamo svake godine uvodjenjem novih atraktivnih i modernih zanimanja. Za ovu godinu smo predvideli upis odeljenja iz oblasti: ekonomije, saobraćaja, informatike, mašinstva, šumarstva, tekstilstva i elektrotehnike.
Amra: šta je to što Škola nudi osim ovih zanimanja?
Direktor: pa tek kad neko dodje i vidi na koji način, u kojim uslovima i kako funkcionišemo shvatiće da je na pravom mestu, jer mi smo postavili temelj jedne od najuspešnijih Škola u Srbiji, zanimljive, privlačne i podstičujuće za učenike, gde se neguje medjusobno razumevanje i uvažavanje. Škola raspolaže moderno opremljenim prostorom, kompjuterskim laboratorijama, tu je i hor ilahija, folklor, škola računara, škola Turskog jezika, on-line pristu internetu 24 sata, zatim novčane nagrade za vukovce, besplatne trodnevne ekskurzije za najbolje djake Škole. Mi postižemo zapažene rezultate i na mnogim takmičenjima, a posebno se ponosimo humanitarnim radom i predvodjenjem raznih akcija, takodje organizujemo obrazovanje odraslih III, IV i V stepena.
Amra: šta od Vaših planova još niste ostvarili?
Direktor: ima još dosta toga da se radi, ali jedan od tih planova je otvaranje odeljenja medicinske škole pri našoj Školi, ali nadam se da će mo od naredne godine upisati i jedno takvo odeljenje.

Amra: šta Vas to posebno motiviše da radite ovaj posao?
Generacija učenika se smenjuju, a vredan i veoma obrazovan nastavnički kadar ih dočekuje i nakon mnogo truda, pažnje i ljubavi ih ispraća, i nije čudo što naši djaci postižu takve rezultate, oni to znaju, i oni koji uspešno nastavljaju školovanje i prenose ime Škole kako u zemlji tako i inostranstvu i oni koji ne nastavljaju školovanje, znaju to i roditelji naših djaka, kao i svi gradjani opštine Tutin koji nam daju nesebičnu podršku i logistiku da istrajemo na časnom putu obrazovanja i vaspitanja. Tako i djački parlament sa izdanjem ovog lista, jer ja se nadam da će ovo biti lep poklon budućim učenicima Tehničke škole.

Ukoliko zelite da dobijate najnovija obavestenja sa naseg sajta, prijavite se na nasu mailing listu

Vi ste posetilac:

Your IP 54.211.182.241
02:30:14 05-03-2015
Online 1
User online 0
Guest online 1
Danas 6
Juce 142
Ove nedelje 311
Ovog meseca 311
Proslog meseca 1828
No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.

VREME

ANKETA

Najbolji smer u Tehnickoj skoli je: